Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pieptul de pui este preferat adesea pentru că este un aliment consistent şi se găteşte repede. Problema este că adesea ni se întâmplă că pieptul de pui să iasă prea uscat. Secretul unui piept de pui moale şi suculent nu stă atât în ingrediente cât în tehnică marinarii.
Există sute de feluri de marinade, dar, în general, toate respectă aceeaşi combinaţie, adică sunt un amestec lichid de uleiuri, acizi şi condimente. Marinadele pentru pieptul de pui nu vor face excepţie şi vor conţine şi ele ulei, un acid şi condimente.
1. Ulei
Uleiurile sunt folosite la marinare pentru că multe ierburi aromatice şi condimente nu sunt solubile în apă, ci doar în ulei. De asemenea sunt apreciate şi pentru gustul lor (de măsline, de nuca etc) Totodată, ajută carnea să nu se lipească de grătar.
2. Condimente
Pentru pieptul de pui, eu va recomand un condiment, maxim două. După gustul vostru. Puteţi să folosiţi atât ierburi aromatice proaspete cât şi uscate. Se potrivesc: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, mentă, cimbrişor, ghimbir. Aveţi însă grijă să nu puneţi prea mult, pentru că riscaţi să nu mai simţiţi apoi alte gusturi.
3. Acizi
Acidul adăugat în marinadă poate fi suc de fructe (lămâie, mere, ananas, portocală etc), oţet, oţet balsamic, vin, bere. Acidul va fragezi carnea dar se adaugă cu moderaţiune pentru că poate da un gust foarte puternic. Vom pune maxim 20 la sută.
Ingredientele se amestecă cât se poate de bine şi se toarnă peste carne. Se masează carnea cu amestecul obţinut, apoi se acoperă şi se păstrează la frigider, minim jumătate de ora, de preferat aproximativ 2-3 ore.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.