Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
18 albusuri
21 linguri de zahar
24 linguri de nuca macinata
9 linguri de faina
pt fiecare foaie cate:
6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina
18 galbenusuri
18 linguri zahar
400 g unt
2 plicuri zahar vanilat
15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.
Mod de Preparare: Fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn. intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt. coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie. Galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul. se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit.... daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale. cand s-a racit o mixam cu untul. Cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar. zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul. Ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul se taie a doua zi.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.