Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic.
Ingrediente: o conopida mare, desfacuta in buchetele, ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
PENTRU PANE 85g de faina, 1 lingura de amidon, 125ml de apa minerala carbogazoasa, ½ lingurita condindemente
PENTRU SOS 1 legatura mare de patrunjel, tocat marunt, 1 catel de usturoi, tocat marunt, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline
Preparare: Se mixeaza ingredientele pentru pane, apoi se lasa deoparte. Se amesteca ingredientele pentru sos si se lasa si acestea deoparte. Se fierbe conopida 2 minute in apa sarata, se scurge si se clateste cu apa rece.
Se incinge un strat de aproximativ 10cm de ulei de floarea-soarelui intr-o cratita adanca. Verifica daca e bine incins cu o bucatica de paine: daca devine aurie in 30 de secunde, este gata.
Se scufunda conopida uscata in compozitia de pane, se scutura excesul si se asaza in uleiul incins. Se prajeste toata conopida, in transe, cate 3 minute fiecare transa. Se scoate din cratita si se asaza pe o farfurie acoperita cu prosoape de bucatarie, care vor absorbi excesul de ulei. Se mentine calda in cuptorul potrivit la foc foarte mic. Se asezoneaza cu sare de mare si piper si se serveste cu sosul de patrunjel.
Adina va doreste Pofta buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.