Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
pentru blat:
4 oua
3-4 linguri zahar
zahar vanilat
2 linguri de cacao
2 linguri gris
2 linguri faina
o lingurita praf copt
o lingura miere
4 linguri ulei
2-3 linguri lapte
pentru crema:
200 ml lapte condensat indulcit
200 ml frisca
un plic gelatina
100 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
o lingura miere
Mod de Preparare
Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, grisul, cacaoa si praful de copt, putin cate putin. Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec. E timpul sa introducem in actiune mierea si uleiul. Intr-o tava de marimea 34/30cm tapetata cu hartie pentru copt, turnam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o la foc mediu pentru aproximativ 12-13 minute. Acum...mie nu mi se pare suficient acest blat decat daca-l taiem in doua pe mijloc si suprapunem foile, asa ca avem doua variante:
1.coacem doua blaturi dubland cantitatile
2.impartim compozitia si coacem doua foi intr-o tavita mai mica.
Crema: Mixam frisca. Intr-un bol punem laptele condensat plus 50 ml lapte peste care adaugam gelatina care a fost inmuiata doua minute in doua linguri apa si apoi dizolvata pe baie de abur in laptele ramas. Adaugam frisca batuta, mierea si vanilia si amestecam usor. O lasam la frigider si cand incepe sa se intareasca o punem intre blaturi. Crema in varianta mea Prima data cand am facut aceasta prajitura, nu aveam lapte condensat si am inlocuit cu 150 ml smantana + 50 ml lapte, indulcit dupa gust Varianta asta mie imi place mai mult. E mult mai usoara si aerata crema comparativ cu cea care contine lapte condensat. Prajiturica asamblata se da la rece pentru cel putin doua ore.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.