Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Considerată vedeta sărbătorilor pascale, carnea de miel poate fi preparată după felurite reţete, însă friptura la ceaun este considerată cea mai savuroasă.
Ingrediente:
4-5 kg ied/miel/cârlan, poate şi mai mult;
3- 4 linguri cu vârf de untură;
1 kg costiţă de porc;
sare după gust;
piper după gust;
2-3 căni de apă;
2-3 căni de vin alb sec;
1 castron de ceapă tocată fideluţă;
cimbru uscat după gust;
ardei iute tocat
2-3 bucăţi;
usturoi zdrobit 3-4 căpăţâni;
1 cană = 250 ml capacitate.
Mod de preparare: Într-un ceaun de 10 litri, prevăzut cu toartă şi însoţit de un linguroi de lemn impunător, se pun bucăţile de carne, untura, două căni de apă, două căni de vin şi sarea necesară. Se amestecă cu pasiune şi se fierbe aproximativ o oră pe foc potrivit de iute. Dacă lichidul scade, se completează cu vinul şi apa necesare. Nu uitaţi să amestecaţi din când în când. După 60 minute, se adaugă costiţa tăiată felii, castronul de ceapă fideluţă, ardeiul iute, usturoiul zdrobit cu cuţitul şi pulberea de piper. Se amestecă din nou cu aceeaşi pasiune şi ne bucurăm că miroase straşnic. Se completează cu vin, dacă este necesar. Când carnea de desprinde de pe oase iar lichidul s-a evaporat, se închide focul, se adaugă cimbrul, se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la odihnă 15-20 minute. Restul e magie.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.