Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
300 g albusuri
600 g zahar
doua linguri apa de trandafiri
100 g fistic
Mod de Preparare: Pentru inceput asezam zaharul in strat uniform intr-o tava, pe hartie de copt. Il dam la cuptor la 200 de grade timp de opt minute sa se incalzeasca bine. De fapt o sa fie chiar fierbinte si o sa inceapa sa se caramelizeze usor pe margini. In ultimul minut pornim robotul sau mixerul si incepem sa batem albusurile spuma, apoi adaugam cu grija zaharul fierbinte si apa de trandafiri si continuam sa batem timp de 10 minute. Obtinem o compozitie pufoasa si densa in care nu mai trosnesc cristale de zahar si pe care o gustam ca sa vedem daca e destul de aromata. Formam din compozitia asta bezele uriase, cam cat un mar asa, pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 12 bezele, pe care le-a asezat in doua tavi, cate 3 pe doua randuri, cu suficient spatiu intre ele astfel incat sa nu se lipeasca la copt. Ca sa nu se miste hartia atunci cand formam bezelele o lipim de tava cu putina compozitie pusa in colturi. Presaram bezelele cu mult fistic zdrobit si dam la cuptor la 110 grade timp de doua ore. Stiu ca va fi destul de greu sa asteptati dar daca aveti un cuptor pe care il puteti programa sa se opreasca sau un timer de bucatarie puteti face multe alte lucruri in timpul asta, inclusiv sa trageti un pui de somn. Dupa cele doua ore se scot tavile din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se dezlipesc bezelele, se impacheteaza in pungi de hartie si se scot in oras pentru a fi impartite cu prietenii.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.