Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
flori de soc - 500 grame
apa -1 litru
zahar -1 kg
lamaie - 1 bucata
Care are sunt paşii de urmat: Se spala florile si se desfac petalele de pe crengute. Se pune la fiert apa, fasii de coaja de lamaie si zaharul, la foc mic. Se fierbe timp de 15 minute pana cand amestecul se ingroasa un pic si ajunge la consistenta unui sirop. Dupa cele 15 minute se scot fasiile de coaja de lamaie si se adauga florile de soc si sucul de lamaie. Se amesteca si se fierbe timp de 40 de minute sau pana cand compozitia ajunge la consistenta unei dulceti.
Atentie! Dulceata de flori de soc nu va ajunge niciodata la consistenta unei dulceti de visine pentru ca florile de soc nu contin pectina asemenea fructelor. Pectina este substanta responsabila de ingrosarea gemurilor, dulceturilor si siropurilor de fructe. In lipsa ei dulceturile nu ies chiar asa de legate. Puteti sa faceti un mic test pentru a va asigura ca dulceata este gata: pe o farfurie curata se pun cateva picaturi de sirop. Daca picaturile sunt legate, isi pastreaza forma si nu lasa apa in jurul lor, inseamna ca dulceata este gata. In caz contrar mai trebuie fiarta.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.