Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ostropel de pui, o mâncare care ne duce cu gândul la copilărie, la curtea bunicilor, la zilele în care vara era doar o lungă vacanţă.
Ingrediente:
1 morcov
1 ceapă
100 g untură
1 căpăţână de usturoi
1 lingură făină
sare, oţet
verdeaţă: mărar, pătrunjel
800 ml supă de carne
1 pui de aproximativ 1 kg
Mod de preparare: Se taie bucăţi pasărea. Se încinge untura şi se rumenesc bucăţile de pui. Se toacă morcovul şi ceapa. Se încălzeşte supa de carne. Se scoate carnea, se pune într-o cratiţã. În untura rămasă se căleşte puţin făina, se adaugă şi morcovul. Se stinge cu supă fierbinte de carne; să fiarbă înăbuşit un sfert de oră. Usturoiul se curãţã şi se taie felii subţiri. Se căleşte în puţină untură, se stinge cu o lingură de oţet, se varsă în cratiţa cu carne. Se sărează-piperează, se mai lasă să fiarbă, tot acoperit, încă 5 minute. Verdeaţa se presară când focul este stins; se acoperă iar cu capac, să abureascã de arome proaspete.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.