Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g. faina
1 pliculet praf de copt
300 g. zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
4 oua
200 g. unt
200 ml. cafea tare
200 g. nuci macinate
100 g. ciocolata de lapte/amaruie
Pentru ornat:
1 portie martipan
100 g. ciocolata alba
Mod de Preparare: Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna printr-o sita in castron.
Untul moale (tinut cateva ore la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilinat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece. Se adauga nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul 2 minute la viteza maxima. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de cca. 25 minute. Dupa cum vedeti, folosit tava mea dreptunghiulara care s-a dovedit a fi un pic prea mica pentru rezultatul final al prajiturii pe care o doream mai ingusta. Asadar, va propun sa folositi tava mare de aragaz asta daca nu va deranjeaza lucrurile astea marunte care ma macina pe mine. Blatul se lasa la racit:Arata fain si asa pana la urma adica acum cand ma uit la el nu mai imi pare atat de inalt niste pitici pe creier cam zbuciumati, Prajitura se taie in forma de romburi:Se topeste ciocolata alba, se toarna intr-o punga si se taie un colt. Se orneaza romburile cu dungi subtiri de ciocolata.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.