Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 piept de pui (~600 g), dezosat, fara piele
10-15 frunze de salvie, in functie de marimea lor
150 g de unt
500 g de ciuperci champignon
50 ml de vin sec alb,
1/2 de lamaie, sucul de la
1/2 de lingurita de coaja rasa de lamaie
sare, piper
Mod de Preparare: Spalam pieptul de pui in apa rece, il stergem pe un prosop de hartie si il taiem in felii mai subtiri, pe orizontala. Asezonam cu sare si piper. Incingem o tigaie si adaugam jumatate din unt. Ciupercile la curatam, le spalam, le taiem in sferturi si pe punem in tigaia in care deja a inceput sa sfaraie untul. Daca avem si un capac la tigaie, il punem, ca e mai bine, dam focul la mediu, si pana se calesc ciupercile in tigaie, ne ocupam de prepararea puiului. Luam o alta tigaie in care punem cealalta jumatate de unt, si cand acesta s-a topit si incepe sa sfaraie, punem frunzele de salvie. Le lasam sa se rumeneasca in tigaie nu mai mult de 1 minut, dupa care adaugam carnea de pui pe care am taiat-o in felii mai subtiri si prajim pe fiecare parte cam 4 minute. Atunci cand consideram ca s-a rumenit carnea de pui, o putem scoate pe o farfurie si o punem intrun loc cald. Cu zeama lasata in tigaie de pieptul prajit, de unt si de aroma de la salvie, o sa prepam sosul. Asa ca, punem vinul sec in tigaie, sosul de lamaie si amestecati totul bine, pana cand scade la jumatate din ce a fost initial. Daca e necesar, mai puneti un pic de unt, ca sa se lege mai bine sosul pe care il dorim la friptura. Puneti pieptul de pui in tigaia in care se pregateste sosul si mai lasam pe foc maxim 5 minute. A facut in asa fel incat ciupercile sotate sa fie gata exact cand sunt gata si bucatile de piept din tigaie. Montarea in farfurie se poate face asa: Punem ciupercile sotate intrun colt al farfuriei, luam bucatile din pieptul de pui preparate si le punem in farfurie una peste alta, adaugam frunze de salvie proaspete in farfurie pentru decor, iar sosul obtinut il turnam peste carnea de pui si peste "locurile" albe din farfurie, pentru decor.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.