Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
750 g carne de pui (pulpe, aripi, piept cu piele si os)
1 kg ciuperci proaspete champignon albe sau brune
2 cepe medii
2-3 catei de usturoi
3-4 linguri de ulei
sare, piper alb
cimbru
200 ml suc de rosii sau passata
100 ml vin alb
patrunjel verde
Mod de preparare: Pulpele intregi se taie in 2, aripile tot asa. Va recomand sa folositi pulpe si aripi, avem nevoie si de oase asa ca se potrivesc perfect. Daca totusi doriti piept, acesta este bine sa aiba piele si os (nu fileuri). Se sareaza carnea. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajeste carnea de pui pe fiecare parte pana se rumeneste usor, apoi se scoate intr-un vas. In uleiul ramas se pune ceapa taiata felii. Eu am avut o ceapa mare de tot, cat 2 cepe medii. In functie de cum va place puteti pune mai multa sau mai putina ceapa. Am feliat si 3 catei de usturoi. Se caleste usor ceapa cu usturoiul, se adauga crengutele de cimbru, dupa care se adauga ciupercile spalate si curatate (daca e nevoie) si taiate felii. Se lasa sa scada pana sfaraie. Se stinge totul cu un paharel de vin alb si se asteapta cateva minute ca alcoolul sa se evapore. Vinul isi va lasa aroma placuta in mancare. Se adauga apoi sucul de rosii (eu am de casa – reteta aici). Adaugam si piperul negru proaspat macinat. Cand fierbe din nou, adaugam carnea prajita impreuna cu tot sucul lasat de ea in vas. Acoperim tigaia si mai fierbem totul inca aproximativ 25-30 de minute la foc foarte mic. Daca e nevoie, mai adaugam un pic de apa si mai fierbem un pic. Difera in functie de carnea de pui. Eu am avut carne din comert asa ca per total in 40 de minute a fost gata. Daca e pui de tara, cu carne mai ferma, este nevoie de inca 15-20 de minute de gatire in plus. Gustam de sare si condimentam daca mai e nevoie. Stingem focul si lasam mancarea sa stea macar 5 minute la odihna. Mai ramane sa presaram deasupra cateva frunzulite tocate de patrunjel si e gata de servire! O mancare foarte gustoasa si aromata pregatita rapid. Carnea este asa de bine facuta incat se desface pur si simplu de pe os. Merge bine cu piure de cartofi, mamaliguta, orez simplu fiert, cartofi natur, cuscus, paste simple fierte sau cu galuste mici de faina – ca la papricasul de pui.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.