Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Două căni de făină (căni de 200 de mililitri)
Două linguri de făină în plus
O linguriţă de praf de copt
O jumătate de linguriţă de sare
200 de grame de unt
O cană de zahăr (tot de 200 de mililitri)
O lingură de esenţa de vanilie
Coajă rasă de la o portocală
Patru ouă
150 de grame iaurt
Trei linguri de lapte.
100 de grame de stafide negre
100 de grame de stafide albe
100 de grame de miez de nucă mărunţit
200 de grame de seminţe de susan
O mână de fistic mărunţit.
Pentru glazură
100 de grame de smântâna
Cinci linguri de zahăr
Esenţa de vanilie
Mod de Preparare: Unge o tavă rotundă cu o bucăţica de unt şi tapetează-o cu puţină făină. Amesteca făină cu praful de copt şi sărea. Cerne amestecul şi lasă-l deoparte. Pune în făină stafidele şi toate seminţele şi nucile şi amestecă uşor să se împrăştie în mod egal. Untul, lăsat la temperatură camerei, circa 30 de minute, că să se înmoaie, se amestecă bine cu zahărul, până rezultă o crema de unt. Adaugă coajă de portocală şi vanilia, apoi ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Adaugă iaurtul în care ai pus laptele şi ai omogenizat bine, iar la final pune făină şi amestecă uşor, până ce această este bine incorporată. Rastoarna compoziţia în vasul pentru copt (o poţi coace într-o formă de chec sau în tavă clasică de aragaz) şi coace prăjitură, în cuptorul încins în prealabil, circa 40-45 de minute până în momentul în care se rumeneşte frumos. Înainte de a scoate prăjitură din cuptor, trebuie incercata cu un pai. Prăjitură se scoate din tavă abia după ce s-a răcit bine. Glazura se pregăteşte în momentul în care blatul s-a răcit şi a fost scos din tavă. Amesteca smântâna, zahărul şi un praf de sare într-un vas şi pune-l pe foc. Amestecă până ce zahărul se topeşte. Adaugă esenţa de vanilie şi lasă totul pe foc circa zece minute până ce se caramelizează. Când căpăta o culoare frumoasă răstoarnă caramelul peste blat. Caramelul se răceşte în circa 30 de minute. Este bine să tăi prăjitură în bucăţi până ce caramelul se răceşte complet. In loc de caramel poţi pune ciocolată topită, sau îl poţi lasă simplu, iar în loc de seminţe şi nuci doar fructe confiate.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.