Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru foi
1 ou
o lingurita amoniac
2 lingurite otet
6 linguri ulei
5 linguri lapte
6 linguri zahar
faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru crema de cocos
750 ml lapte
5 linguri cocos
8 linguri zahar
3 linguri amidon
100 g unt
Ingrediente pentru ornat
fulgi de cocos
Mod de preparare:
Prepara crema de cocos:
Pune mare parte din lapte la fiert intr-o cratita antiaderenta, pastrand cca 5-6 linguri intr-un castron. In laptele pastrat, adauga cocosul si amidonul. Combina totul pana obtii un amestec omogen si dens. Cand laptele sta sa fiarba, da focul mic si adauga amestecul de amidon. Amesteca continuu sau la fiecare cateva minute, pentru a evita prinderea cremei de cratita. Cand crema se ingroasa, da-o de pe foc, adauga untul, amesteca si las-o la racit.
Prepara aluatul pentru foi:
Stinge amoniacul in 2 lingurite de otet, adauga oul, zaharul, 5 linguri de lapte si cele 6 linguri de ulei. Incorporeaza apoi treptat faina, mai multa la inceput, iar pe masura ce aluatul se grupeaza, adauga in transe mai mici. Cand aluatul nu se mai lipeste de maini la framantat, nu mai adauga deloc faina. In functie de tava pe care o vei folosi pentru foi, imparte aluatul in 4-5-6 bucati egale.
Intinde subtire si cat mai uniform una din partile de aluat pe fundul unei tavi, tapetata usor cu faina. Da foaia la cuptor pentru 5-7 minute, sau pana cand foaia incepe usor sa se rumeneasca.
Scoate foaia coapta pe un platou de servire, asaza un strat de crema de cocos peste ea si pregateste urmatoarea foaie.
Procedeaza la fel cu toate celelalte bucati de aluat, pana cand termini de copt foile.
Pastreaza putina crema pentru a o intinde deasupra ultimei foi. Peste stratul de crema cerne fulgi de cocos si da prajitura la frigider pentru 12 ore sau peste noapte, acoperita cu o foaie de copt, peste care asezi un tocator sau o alta greutate medie, care sa mentina foile prajiturii in contact cu crema.
Nu incerca sa tai prajitura Alba ca Zapada mai devreme de 12 ore! Prajiturile din foi cu amoniac sunt hidrofile si au nevoie de perioada de repaus pentru a se inmuia si umfla.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.