Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru aluatul fraged:
5 galbenusuri
100 g zahar
250 g unt cu 82% grasime
un praf sare
450-500 g faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita zeama de lamaie
Pentru beze cu nuca:
5 albusuri
130 g zahar
200 g nuca macinata fin
coaja si zeama de la o lamaie
un praf sare
In plus:
750-800 g gem de caise
Mod de preparare: Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, si se incorporeaza, treptat, faina. Aluatul obtinut de da la rece invelit in folie, pentru 20-30 de minute, apoi se intinde in tava tapetata cu unt si se unge cu gemul de caise.
Pentru bezea, se bat spuma albusurile presarate cu sare, apoi se adauga, treptat, zaharul, coaja si zeama de lamaie si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga nuca macinata si se amesteca incet, apoi bezeaua se intinde peste gemul de caise. Se da prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se portioneaza rece si, optional, se pudreaza cu zahar. Se poate servi in orice zi, dar mai ales de sarbatori.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.