Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru crema de patiserie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar pudra
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
8 kiwi
Materiale
forma de tarta cu diametrul de 28 cm
Mod de Preparare: Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
Crema patiserie: Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu). Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule. Gatiti aluatul timp de 20 de minute la 180° C. Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece. Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie. Gata!
18.03.2019 la 08:40
Aluat clasic de tartă: Nu e nicio mare filozofie in prepararea acestui aluat daca se respecta cateva reguli. Prima regula ar fi ca toate ingredientele sa fie reci (untul scos direct din frigider). In continuarea ei vine regula ne-framantatului cu mana (caldura mainii topeste untul din aluat) ci cu spatula sau cu robotul de bucatarie. A treia regula se refera la calitatea untului folosit: sa fie cat mai gras, cu minimum 82% grasime. Cu cat contine mai putina apa cu atat iese mai fraged aluatul. 300g faina alba 150g unt gras, min 82%, bine racit 80g zahar pudra coaja rasa de la ½ de lamaie 2 galbenusuri 3-4 linguri de apa rece
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.