Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
2-3 pulpe de pui întregi cu piele și os (sau 6 pulpe inferioare sau superioare)
zeamă de lămâie
sare, piper
boia dulce
2-3 lingurițe de cremă de unt cu usturoi și verdeață
2-3 legături de ceapă verde sau 2-3 cepe vechi albe sau roșii
500 g ciuperci proaspete
1-2 lingurițe de ulei de măsline
200 ml smântână dulce pentru frișcă naturală (cu min. 30% grăsime)
verdeață pentru decor (pătrunjel, cepșoară)
Crema de unt cu usturoi și verdeață:
40 g unt moale
25 ml ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
1 fir de ceapă verde
o mână de pătrunjel verde tocat
sare, piper, chimen semințe sau pudră
Mod de preparare: Folosesc sucul de lămâie pentru masarea pielii de pe pulpe deoarece, pe lângă gustul și aroma foarte plăcute, acesta contribuie și la caramelizare, rumenire. Aciditatea lămâii echilibrează bine și grăsimile: untul și smântâna dulce. Am preparat crema de usturoi cu unt și verdeață și am trecut la introducerea ei sub pielea pulpelor. Am folosit coada unei linguri de supă ca să-mi fac loc sub piele, cu grijă, din aproape în aproape. Apoi am introdus untul cremos sub piele și l-am condus cu degetele astfel încât să fie distribuit în strat egal. Am stropit pulpele cu puțină zeamă de lămâie și le-am masat ușor (față/verso). Apoi le-am asezonat pe ambele părți cu sare, piper negru proaspăt măcinat și un pic de boia dulce (paprika). Am pornit cuptorul la 220 C cu ventilație (căldură sus + jos) respectiv treapta înaltă la cele cu gaz. Am ales o formă (tavă) termorezistentă în care am așezat pulpele de pui. Am turnat cca. 350 ml de apă caldă (lângă ele, nu peste ele ca să nu spăl condimentele). Nu am pus niciun fel de grăsime suplimentară deoarece pielea este suficient de grasă. Am introdus tava în cuptorul preîncins (neacoperită). Am copt pulpele cca. 35-40 de minute la 220 C. Între timp m-am ocupat de ceapa verde și de ciuperci: ceapa am tăiat-o în bucăți potrivite iar ciupercile în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiunea lor. În tavă se formează un sos din sucul lăsat de carne și untul de sub piele care s-a topit. Ce arome!!! Am pus ceapa verde și ciupercile în jurul lor. Am presărat legumele cu sare, piper și le-am picurat cu puțin ulei de măsline. Lichid nu mai trebuie deoarece ceapa și ciupercile vor lăsa multă apă. Am dat tava iar la cuptor pentru 15 minute la 220 C. Ciupercile și ceapa verde s-au înmuiat fain așa că am turnat în tavă smântâna dulce pentru frișcă (nu peste carne!) și am amestecat ușor cu spatulă. Am continuat coacerea pentru alte 10 minute și gata! Ce arome faine am în bucătărie!! Am scos tava cu aceste pulpe de pui cu sos cremos și am lăsat-o 10 minute la răcorit. Am presărat totul cu puțină cepșoară tocată sau pătrunjel verde.
Pielea pulpelor este foarte rumenă și crocantp iar când bați în ea cu furculița face tac-tac. E friptură, nu fiertură de pui! La așa o mâncare consistentă nu e nevoie de garnituri grele așa că am ales niște cartofi fierți în coajă (în apă cu sare) peste care am presărat niște mărar verde. Sosul cremos al fripturii are smântână și unt topit cu usturoi așa că va fi foarte fain absorbit de acești cartofi simpli. Puteți înlocui cartofii cu orez, paste simple sau mămăliguță. Ce gust și aromă! Și cât de fragedă este carnea! Vă dați seama că sub piele s-au petrecut niște chestii tare faine: untul aromat cu usturoi s-a topit și a pătruns în carne. Fabulos!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.