Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
3 cartofi
3 ouă
5-6 castraveţi acri
2 felii/bucăţi gogoşar acru
3 morcovi
300 gr mazăre
150 gr fasole verde
2 linguri de muştar
100 ml ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
2-3 linguri de maioneză
sare
Mod de preparare: Pentru început tăiem cubuleţe castraveţii şi gogoşarul acru şi îi ăsăm deoparte să se scurgă. Fierbem cartofii în coajă şi, după ce se răcesc, îi curăţăm şi îi tăiem cubuleţe. De asemenea, fierbem morcovi şi îi tăiem cubuleţe. Într-un alt vas fierbem mazărea şi fasolea verde. Ouăle fierte bine se curăţă, se separă gălbenuşul de albuş. Albuşul se mărunţeşte cubuleţe. Legumele nu trebuie fierte excesiv pentru a nu rezulta un terci, ci trebuie să-şi păstreze din fermitate. Toate astfel tăiate şi bine scurse de apă se pun într-un bol încăpător. Mie îmi place la salata ruseasca o mai mare bogăţie de legume şi culoare, motiv pentru care adaug gogoşarul roşu şi fasolea verde teci. Vă spun din experienţă ca această salată este foarte gustoasă şi dacă o preparăm cu diverse mixuri de legume congelate cum ar fi, de exemplu, cel mexican. Într-un bol punem gălbenuşurile fierte şi le zdrobim bine cu o furculiţă (sau le trecem printr-o sită). Adăugăm muştarul şi ulei, puţin câte puţin, frecându-le, ca şi la maioneză, cu o lingură de lemn până ce se omogenizează bine. Dăm un praf de sare şi subţiem acest dressing cu zeama de lămăie. Chiar dacă se aseamănă cu maioneza, acest dressing este mai mult un sos în care gustul de muştar se identifică bine. Eu obişnuiesc să adaug la acest sos o lingură bună de maioneză clasică, prin urmare am maioneză şi în salată, nu numai deasupra, ca ornament. Punem dresingul peste legumele tăiate şi amestecăm bine, ca sosul să învăluie în întregime legumele. Lăsăm salata 10-15 minute, să-şi facă sosul treaba şi să se maturizeze gustul. În final, o putem aşeza pe un platou şi orna cu maioneză.
Dacă vreţi o şi mai mare diversitate, puteţi folosi această salată rusească să umpleţi roşii sau rulouri de şuncă presată. De asemenea, este foarte bună în asociere cu peştele afumat.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.