Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
200 g. alune/migdale/nuci
150 g. ciocolata cu lapte/amaruie
200 g. unt
200 g. zahar
6 oua
20 ml. rom (visinata)
125 g. faina
1 lingurita praf de copt
200 g. ciocolata cu lapte pentru glazura
Mod de Preparare: Se prajesc alunele la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 5-8 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Ciocolata se rade pe razatoarea mare; lasati-o cateva minute la frigider inainte de a o rade. In felul asta nu vi se va topi atat de repede in palma. Se bate spuma untul cu 100 g. zahar. Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare. Se adauga romul sau visinata. Se amesteca faina cu praf de copt si alunele macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa. Cuptorul se incinge la 180 grade C . Se bat albusurile cu un praf de sare si cu restul de 100 g. zahar. Se inglobeaza in aluat. Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu putin ulei (untul se arde) si tapetata cu hartie de copt. Se coace checul timp de cca. 60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Daca se rumeneste prea mult, se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar. Se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie sau microunde.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.