Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de pesmet fin
1 lingura faina
Pentru sirop:
1 pahar mare de apa (200 ml)
0.5 cana zahar
esenta de rom
Pentru frisca:
2 cani (frisca lichida) batuta cu 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust (mie nu imi plac extrem de dulci)
Mod de Preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand isi schimba culoarea in galben deschis. Se adauga pesmetul si faina, si se incorporeaza. Albusurile se bat spuma tare (Sunt bine batute atunci cand se scoate mixerul din ele, il intorci in sus, si spuma sta tare). Se amesteca usor albusurile cu amestecul de galbenusuri, de jos in sus, se pune in formele unse cu unt si tapetate cu pesmet. Se coc pana cand se rumenesc si se testeaza cu scobitoarea. Intre timp, pentru sirop se fiebe apa, se adauga zaharul pana cand se topeste. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca. Cand savarinele sunt coapte, se pun intr-o tava si se toarna siropul peste ele, se lasa la rece pana cand siropul este absorbit in totalitate. Se taie varful savarinelor, se umplu cu frisca si sunt gata de servit.
Se poate adauga gem sau fructe, dupa cum pofteste fiecare.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.