Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1,5 kg de caise sau orice fruct (în afara celor foarte apoase gen căpşuni, mure, etc). Se scot sâmburii şi se taie în cubuleţe potrivite
750 g faină de patiserie
250 g unt la temperatura camerei
400 g zahăr tos
6 ouă
2 + 2 = 4 pliculeţe zahăr vanilinat sau bourbon
1 praf de copt
un praf de sare
200 g smântână grasă
Mod de preparare: Într-un castron se mixează untul, zahărul, un praf de sare, praful de copt, două pliculeţe zahăr vanilinat şi cele 6 ouă. Se mixează bine, bine de tot până obţinem o crema untoasa. Se opreşte mixerul şi adăugăm faina amestecând cu o spatulă. Legăm cu smântână – atât cât este nevoie – şi trebuie să obţinem un aluat semi moale, spre tare. 3/4 în aluat îl pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelez bine cu degetele, apoi pun cubuleţele de caise. Presar peste ele celelalte două pliculeţe de zahăr vanilinat. Din sfertul de aluat rămas, modelez beţişoare şi fac un grilaj peste caise. Se coace cam 45- 50 de minute cu tava pe grilajul la mijlocul cuptorului, la 180 de grade. Trebuie să se rumenească bine, aluatul auriu şi caisele coapte bine. Se lasă la răcit şi se taie rece. Se pudreaza cu zahar pudra vanilinat sau vanilat. Spor la treabă şi poftă bună!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.