Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
250 g lapte praf
7 linguri zahar
100 g unt
2 linguri cu varf de cacao
50 ml apa
5 linguri de nuca tocata
un pumn de stafide
cocos
Mod de Preparare: Intr-un vas emailat punem zaharul, cacao, untul si apa si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf, nuca tocata si stafidele. Amestecam foarte bine, pana ce laptele praf s-a incorporat in intregime. Va rezulta o pasta mai tare, de consistenta unei mamaligi vartoase, care opune rezistenta la amestecat. Asteptam sa se raceasca putin, cat sa putem lucra cu ciocolata fara sa ne ardem. Intre timp pregatim o farfurie cu 2-3 linguri de cocos. Mai tineti minte cum va jucati cu plastilina cand erati mici, cum formati cu mana bilute si bare? Ehh exact la fel se fac si bombele de ciocolata. In functie de dorinta si de cata rabdare si timp dispuneti bombele de ciocolata vor iesi mai mari sau mai mici. Apoi tavalim bilutele in cocos, apasand bine sa nu pice ulterior cocosul. Recomandarea mea este sa va grabiti cu modelatul bombelor, este mult mai usor de lucrat cu ciocolata cand aceasta este inca calduta.
Un pont: puteti sa treceti bombele de ciocolata prin nuci si alune tocate, sau susan prajit, etc.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.