Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat:
370 g margarina sau unt (la temperatura camerei)
7 oua
250 g zahar
250 g faina
1 praf de copt
2 linguri migdale macinate (eu am pus nuca)
2 linguri cacao
2-3 linguri de lapte
Pentru umplutura:
un borcan de visine
Pentru crema:
2 budinci de vanilie
700 ml lapte
4 linguri zahar tos
250 g margarina sau unt (la temperatura camerei)
200 g zahar pudra
Pentru glazura:
200 g ciocolata
60 ml frisca lichida
Mod de Preparare: Se amesteca margarina cu zaharul, apoi se inglobeaza ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se omogenizeaza apoi cu masa cu margarina. Se injumatateste. O jumatate se amesteca cu nuca macinata. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaoua si laptele. Intr-o tava tapetata se netezeste aluatul cu nuca. Peste el, se netezeste si aluatul cu cacao si se aseaza visinele stoarse bine de lichid. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 30 de minute. Pentru crema, se prepara o budinca cu cele 4 linguri de zahar tos si 700 de ml de lapte si se lasa la racit. Se spumeaza margarina, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza si budinca. Se niveleaza peste blat. Pentru glazura, se topeste pe bain-marie ciocolata si frisca lichida si se pune peste prajitura. In reteta originala, era margarina, nu frisca lichida, dar margarina cu ciocolata nu s-au inteles niciodata in oalele mele nu stiu care e secretul, dar pur si simplu nu vor sa formeze o chestie omogena. Se da la rece cateva ore si se portioneaza.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.