Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
300 gr faina
1 lingurita de sare
60 gr zahar
12 gr de drojdie de patiserie proaspata
3 oua
130 gr unt
800 gr prune
100 ml smantana
2 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr migdale pudra
1 lingurita extract de vanilie
Mod de Preparare: In vasul robotului, puneti faina, sarea, drojdia (aveti grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea), zaharul si ouale. Framantati timp de aproximativ 4 minute. Taiati untul in bucati si adaugati putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Se amesteca apoi la viteza medie aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de marginile vasului. Formati o minge de aluat si puneti-o intr-un castron; acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei. Apoi intindeti acest aluat cu mana pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Trasferati-l in forma de copt si ridicati marginile. Spalati prunele, taiati-le in 2 si scoateti samburii. Apoi taiati jumatatile in sferturi. Asezati-le pe aluatul de tarta apasand usor. Lasati 30 de minute la temperatura camerei. Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana, zaharul, migdalele pudra si extractul de vanilie. Turnati aceste amestec peste prune. Coaceti timp de 40 de minute la 180° C. Asezati forma de copt pe o tava suport de cuptor si nu direct pe gratar, aluatul creste si prunele iesi si sa cada in cuptor. Gata!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.