Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
un manunchi de sparanghel verde
o ceapa
200 g orez
aprox. 1 l supa de legume
Mod de Preparare: Cozile sparanghelului sunt tari si lemnoase, asa ca trebuie eliminate. Simplu, indoim lujerul, si in mod natural se va rupe exact acolo unde trebuie; aruncam partile lemnoase. Curatam putin din coaja, cu cutitul economic, pana unde incep mugurii. Punem o oala cu apa multa la fiert, impreuna cu o priza de sare, una de zahar si putin ulei de masline. pus sparanghelul in apa din momentul cand aceasta clocotea, si am lasat fix 5 minute, apoi scurs si transferat repede intr-un vas cu apa rece ca gheata- astfel fierberea se opreste, si sparanghelul isi pastreaza vie culoarea. Taiem cozile sparanghelului bucatele mici, mugurii ii pastram intregi. Cozile le facem piure, cu putina apa.
Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei de masline, si putin unt, adaugam ceapa, si cand aceasta devine sticloasa, adaugam si orezul, calim pana cand acesta are tendinta sa se lipeasca. In acel moment, adaugam un polonic de supa fierbinte - supa trebuie sa stea pe foc mic, ca sa ramana fierbinte pe tot parcursul prepararii risotto-ului. Cand polonicul de supa s-a absorbit, adaugam altul, amestecam putin, si lasam orezul sa absoarba lichidul. Nu trebuie pazit, din cand in cand, mergeam si mai turnam un polonic se supa Cam in 20-25 de minute e gata. In final, adaugam piure-ul si mugurii de sparanghel, si mai lasam acoperit 5 minute.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.