Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente: 14 oua, 2 litri de lapte, 400 grame zahar, zahar vanilat un plic, 2 linguri de faina, un praf de sare.
Mod de preparare: Incepem prin a carameliza jumatate din cantitatea de zahar intr-o oala cu diametru mare. Lasam aragazul la cea mai mica treapta pentru a nu arde zaharul. Dupa ce s-a caramelizat tot zaharul, tapetam peretii oalei cu acesta prin rotirea oalei cu mare grija, deoarece sosul de zahar care rezulta in urma caramelizarii este foarte fierbinte. Pe peretii oalei, zaharul caramelizat trebuie sa fie cam de o palma, poate chiar mai mult. Dupa ce am terminat aceasta operatiune punem laptele, praful de sare, cele 2 linguri de faina, zaharul vanilat si restul de zahar (200 de grame, dar daca va place mai dulce crema, puteti pune si 250 gr) si ouale intregi intr-un lighean mare. Cu mixerul, amestecam toate ingredientele pana nu se mai simte zaharul deloc. Compozitia rezultata o punem in oala in care am caramelizat zaharul si dam la cuptor pentru 45 de minute la 170-180 grade.
Crema este gata, in momentul in care se vede ca este desprinsa usor de peretii oalei si capata o culoare galbuie la suprafata. Chiar daca „tremura”, nu va faceti griji pentru ca este normal. Scoatem crema de la cuptor si o lasam la racit (eu niciodata nu o las, e prea buuunaaaa…).
Servim crema impreuna cu siropul delicios de zahar ars, sos rezultat in urma caramelizarii zaharului.
ATENTIE: pentru mai mult sos, caramelizam mai mult zahar.
Adina va doreste Pofta Buna
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.