Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat
o cană de 250 ml cu zahăr,
4 ouă,
125 ml ulei,
o cană de 250 ml cu făină,
un vârf de cuţit cu praf de copt,
zeamă de lămâie,
un pliculeţ cu zahăr vanilat,
ulei şi faină pentru tapetat forma;
Pentru cremă:
200 ml lapte,
6 gălbenuşuri,
6 linguri cu zahăr,
500 ml frişcă bătută,
4 linguriţe rase cu gelatină,
o ceşcuţă cu apă
Pentru montarea tortului
6 portocale mari
Mod de preparare
Blatul: amesteci ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat cu mixerul, până când compoziţia creşte în volum. Adaugă uleiul şi amestecă, pune făina, coaja de portocală, praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Mai amestecă 2-3 minute. Toarnă compoziţia într-o cratiţă cu diametrul de 23-25 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Dă la cuptor pentru aproximativ 45-55 de minute. Primele 30 de minute nu deschizi uşa cuptorului. Verifică dacă este copt făcând testul scobitorii.
Crema: amestecă apa fierbinte cu gelatina, până se dizolvă. Cele 6 gălbenuşuri, zahărul şi laptele le pui într-o crăticioară la foc mic şi se amesteci continuu până se îngroaşă şi se topeşte zaharul. Peste cremǎ adaugă gelatina dizolvată şi lasa să se răcească. Când este rece, adaugă frişca bătută şi amestecă uşor. Dă crema la frigider aproximativ o oră.
Montarea tortului:
Storci două portocale și pe celelalte patru le cureți şi le tai în rondele de 4-5 mm. Îmbraci în folie de plastic interiorul unei cratițe cu un diametru puțin mai mare decât al celei în care ai copt blatul. Taie blatul pe orizontală, în trei felii egale. Pune felii de portocală pe fundul şi pereţii cratiţei. Pune cremǎ cât să le acopere bine, având grijă ca toate găurelele să fie bine umplute. Împarte crema rămasă în doua părţi egale. Peste portocale pune o felie de blat şi însiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahăr. Pune crema, blatul însiropat, cealaltă parte de cremă şi ultima felie de blat. Acoperă tortul cu celofan şi ţine la frigider minim două ore. Răstoarnă cu grijă tortul pe platou.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.