Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
6 linguri nuca macinata
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt
crema:
3 galbenusuri
3 linguri faina
100 g zahar
200 ml lapte
200 g Rama
Glazura:
300 g zahar
Mod de Preparare: Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa. Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta. Ne apucam sa preparam crema 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 g zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 g Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena. Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie, punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat, ori cu glazura de ciocolata. O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri batute spuma cu 150 g zahar pe baie de aburi.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.