Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru foi
100 g zahar tos
100 ml apa
2 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 plic praf de copt
100 g margarina sau ulei
450 g faina
Pentru crema
300 g unt
200 g zahar pudra
2 oua
150 ml frisca lichida
2 lingurite de ness
Pentru glazura
100 g ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
1 lingura ulei
1 lingura cu varf de margarina
2-3 linguri apa fierbinte
Mod de Preparare: Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la racit. Separat intr-un bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine pana devine ca o spuma. Se adauga margarina si se amesteca bine, dupa care se adauga caramelul racit.Se adauga faina amestecand continu, iar cand incepe sa se lege se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina. Se framanta bine adaugand faina daca se lipeste, apoi se imparte aluatul in patru parti egale. Se intind patru foi pe dosul tavii tapetate cu ulei si faina si se coc in cuptor la 180 grade timp de 5-7 minute. Se dezlipeste de pe tava imediat ce s-a scos din cuptor pana nu se intareaste ca sa nu se rupa. Aveti nevoie de un cutit cu lama lunga sa ajunga dintr-o parte in alta a tavii si incepeti dintr-un capat si radeti pe sub foaie pana in celalalt capat.
Se prepara crema. Se pune intr-un bol untul su zaharul pudra si galbenusurile si se amesteca bine pana untul devine spuma iar zaharul nu se mai simte. Intre timp se adauga si nessul.Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema. Se amesteca bine apoi se adauga frisca batuta continuand amestecul pana devine o crema omogena.
Se umple foile. Se incepe cu prima foaie, se pune crema, apoi a doua foaie, iar crema si tot asa pana cand terminam cu a patra foaie.
Se prepara glazura. Se amesteca ciocolata pudra cu uleiul si margarina la temperatura camerei, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa fiarta. Se amesteca bine si se toarna peste prajitura. Se da la rece cateva ore inainte de a se servi.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.