Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
600 ml fond de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
3-4 linguri de unt (sau ulei de masline extra virgin)
150 g mazare congelata
150 g fasole pastai, congelata
1 lingura de ulei de masline extra virgin
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
200 g orez pentru risotto (tip Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano)
120 ml vin alb, sec
sare
piper negru, proaspat macinat
60 g branza Parmesan, rasa
1 legatura de patrunjel, tocata
frunze proaspete de patrunjel, pentru decor
Mod de Preparare: Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul de masline impreuna cu 2 linguri de unt; se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic, circa 5 minute, fara sa se coloreze. Cand vegetalele sunt moi, se adauga orezul si se mareste flacara. Orezul va incepe sa se prajeasca putin, asa ca trebuie amestecat continuu. Dupa 1 minut va fi putin translucid. Atunci se adauga vinul si se amesteca in continuare, pana ce lichidul este aproape absorbit. Odata ce vinul a fost absorbit de orez, se adauga un polonic cu fond si 1/2 lingurita de sare. Se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba, in asa fel incat orezul sa nu se arda la marginile tigaii. Se tot adauga polonice cu bulion, pe masura ce cantitatea de lichid anterioara a fost absorbita, amestecand pentru ca amidonul sa iasa din boabele de orez. Acest proces va dura cam 15-20 de minute. Cand se adauga ultima transa de fond, se adauga si mazarea si fasolea pastai; se amesteca bine 1 minut, ca sa se incinga. Cand boabele de orez sunt fragede se ia tigaia de pe foc, se adauga restul de unt, branza Parmesan si patrunjelul. Se amesteca bine, apoi se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa stea 5 minute. Aceasta etapa este foarte importanta, caci permite orezului sa capete textura cremoasa si suculenta. Se serveste risotto-ul imediat, cat timp isi pastreaza textura corecta, presarat, eventual, cu putina branza Parmesan, proaspat rasa, si decorat cu frunze proaspete de patrunjel.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.