Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente: 400 g piscoturi, 250 g crema Mascarpone, 4 oua, 4 linguri zahar, 3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar, cacao pentru ornat.
Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul; Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla; Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare; Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele; Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema; Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema; Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Adina va doreste „Pofta Buna”
10.02.2012 la 22:36
eu as vrea sa va intreb daca stiti de unde vine numele de TIRAMISU? va pot spune ca este un cuvat italian care insemna„tragema sus”,pentru faptul ca e atat de bun l au numit asa,buon apetito=pofta buna
09.02.2012 la 21:22
Mascarpone este o brânză foarte untoasă, făcută din lapte de vacă. Are consistența unei smântâni mai groase, de aceea poate fi confundată cu smântâna, dar este de fapt brânză.O găsești în magazine, la raionul de brânzeturi. În Dorohoi se găsește la LIDL.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.