Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

tarta cu visine

Ingrediente:
Aluatul:

350 g faina
220 g unt
1 lingura zahar
2-3 linguri de apa

Umplutura:
200 g zahar + 1 lingura pentru ornat
800 g visine intregi
3 linguri amidon
zeama de la jumatate de lamaie
un praf de sare
zahar vanilat
30 g unt
2 - 3 linguri lapte

Mod de Preparare: Si acum sa ne apucam de treaba, pregatind aluatul. Intr-un bol amestecam faina cu untul si zaharul. Adaugam si putina apa, cat sa se formeze un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat, doar pana se incorporeaza toata faina. Impartim aluatul in doua, o parte mai mare pentru pus in tava si una mai mica pentru ornat. Invelim fiecare parte intr-o folie de plastic si dam la frigider 15 - 30 minute, cat timp pregatim umplutura.
Visinele curatate de samburi le maruntim putin cu piciorul vertical al mixerului, dar putin, cat sa ramana si bucati intregi sau aproape intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea si zeama de lamaie. Amestecam bine si lasam deoparte, pana pregatim tava de tarta. Bucata cea mare de aluat o vom intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la dimensiunea dorita. Operatiunea trebuie facuta destul de repede, pentru ca aluatul sa nu se moaie si sa devina lipicios. Daca in schimb este prea sfarmicios, si se despica la capete cand il intindem, inseamna ca are prea multa faina. Asa ca ii mai punem 1-2 linguri de apa, il mai framantam putin si il mai lasam 5 minute in frigider.
Asezam aluatul in tava, aranjam sa fie si pe pereti si turnam umplutura in tava. Aici noi am gresit putin, adica am pus cam multa umplutura. Este bine sa lasati cel putin o jumatate de centimetru fata de marginea de sus a tavii atunci cand puneti umplutura, pentru ca zigzagul pe care il vom face va apasa si e posibil sa dea pe afara sos de visine.
Intindem pe o suprafata presarata cu faina pana cand avem aproximativ dimensiunea tavii. Cu un cutit ascutit taiem fasii din aluat, pe care le asezam peste tarta, formand acest model. Cu resturile care ne raman, putem sa le reciclam, mai le framantam putin si le intindem iar, pana avem toata tarta ornata.Ungem fasiile de aluat cu lapte si le presaram cu lingura de zahar care ne-a ramas. In spatul liber, peste visine, punem cate putin unt, din loc in loc.
Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 1 ora - 1 ora si 15, pana cand crusta devine aurie. Cel mai bine ar fi sa puneti tava de tarta in tava cuptorului, si sa coaceti asa. Va si mai usor de manevrat, si daca cumva da pe afara umplutura din tarta, veti avea de curatat doar tava aragazului. Servim simplu, sau langa o cupa de inghetata de vanilie.

sursa: petitchef.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

tarta cu visine
DorohoiNews.ro, 13-06-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro