Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Aluatul:
350 g faina
220 g unt
1 lingura zahar
2-3 linguri de apa
Umplutura:
200 g zahar + 1 lingura pentru ornat
800 g visine intregi
3 linguri amidon
zeama de la jumatate de lamaie
un praf de sare
zahar vanilat
30 g unt
2 - 3 linguri lapte
Mod de Preparare: Si acum sa ne apucam de treaba, pregatind aluatul. Intr-un bol amestecam faina cu untul si zaharul. Adaugam si putina apa, cat sa se formeze un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat, doar pana se incorporeaza toata faina. Impartim aluatul in doua, o parte mai mare pentru pus in tava si una mai mica pentru ornat. Invelim fiecare parte intr-o folie de plastic si dam la frigider 15 - 30 minute, cat timp pregatim umplutura.
Visinele curatate de samburi le maruntim putin cu piciorul vertical al mixerului, dar putin, cat sa ramana si bucati intregi sau aproape intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea si zeama de lamaie. Amestecam bine si lasam deoparte, pana pregatim tava de tarta. Bucata cea mare de aluat o vom intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la dimensiunea dorita. Operatiunea trebuie facuta destul de repede, pentru ca aluatul sa nu se moaie si sa devina lipicios. Daca in schimb este prea sfarmicios, si se despica la capete cand il intindem, inseamna ca are prea multa faina. Asa ca ii mai punem 1-2 linguri de apa, il mai framantam putin si il mai lasam 5 minute in frigider.
Asezam aluatul in tava, aranjam sa fie si pe pereti si turnam umplutura in tava. Aici noi am gresit putin, adica am pus cam multa umplutura. Este bine sa lasati cel putin o jumatate de centimetru fata de marginea de sus a tavii atunci cand puneti umplutura, pentru ca zigzagul pe care il vom face va apasa si e posibil sa dea pe afara sos de visine.
Intindem pe o suprafata presarata cu faina pana cand avem aproximativ dimensiunea tavii. Cu un cutit ascutit taiem fasii din aluat, pe care le asezam peste tarta, formand acest model. Cu resturile care ne raman, putem sa le reciclam, mai le framantam putin si le intindem iar, pana avem toata tarta ornata.Ungem fasiile de aluat cu lapte si le presaram cu lingura de zahar care ne-a ramas. In spatul liber, peste visine, punem cate putin unt, din loc in loc.
Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 1 ora - 1 ora si 15, pana cand crusta devine aurie. Cel mai bine ar fi sa puneti tava de tarta in tava cuptorului, si sa coaceti asa. Va si mai usor de manevrat, si daca cumva da pe afara umplutura din tarta, veti avea de curatat doar tava aragazului. Servim simplu, sau langa o cupa de inghetata de vanilie.
sursa: petitchef.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.