Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Începând de astăzi, pentru a mulțumi cititorii acestei rubrici, voi posta și rețete de post, dar vor fi alternate cu cele de frupt, în încercarea de ai mulțumi și pe cei care nu țin post, sau nu pot face acest lucru din diverse motive.
Ingrediente:
250 g fasole alba uscata
2 cepe
2 frunze de dafin
1 lingurita sare
3-4 linguri de ulei
1 lingurita boia (dulce sau picanta sau combinata)
Mod de preparare: Cu vreo 8-12 ore inainte sa ne apucam de treaba, punem fasolea la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa. Fasolea se va umfla destul, asa ca folositi un vas incapator si multa apa. Dupa acest timp, scurgem fasolea, punem din nou apa, cat sa o acopere cu 2-3 degete si punem la foc mediu. In acelasi timp punem si o alta oala cu apa la fiert. Asteptam ca fasolea sa dea cateva clocote, o scurgem intr-o sita, clatim vasul si o punem inapoi. Adaugam apa fierbinte din cealalta oala si lasam sa fiarba vreo 5 - 10 minute, timp in care pregatim alta transa de apa fierbinte. Repetam procedeul: scurgem, clatim, adaugam apa, fasole si foile de dafin. Fierbem, de data aceasta pana fasolea e gata, adica pana se zdrobeste usor intre degete. Timpul depinde mult in functie de tipul de fasole, deci e irelevant :)
Scurgem fasolea, aduncam frunzele de dafin si pastram o jumatate de cana de lichid, in care divolvam sarea. Cu piciorul vertical al mixerului pasam fasolea, adaugand din cand in cand cate putina saramura, pana ajungem la gustul dorit. Puteti folosi o fasole mare, care se curata de coaja usor, sau puteti da prin sita, pentru a elimina cojile.
Taiem ceapa julienne si o calim in uleiul incins pana devine crocanta si aurie. Oprim focul si adaugam boiaua. Punem fasolea intr-un bol, iar pe deasupra o decoram cu ceapa prajita si uleiul aferent. Daca mai aveti si niste varza murata, s-a rezolvat o masa de toata frumusetea.
Adina vă dorește Poftă Bună!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.