Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru aluat:
50 g drojdie
150 g unt sau margarina
5 dl lapte
1/2 lgt sare
100-150 gr zahar
1 lgt + 1/2 lgt cardemon
1 ou
cca 1.5 kg faina
Pentru crema:
150 g unt
2 dl zahar
4 lgt scortisoara rasa
Pentru uns:
1 ou
zahar,
nuca tocata sau fulgi de migdale
Mod de Preparare: Se pune untul la topit pe foc. Cand e gata se adauga laptele si se lasa la incalzit pana devine caldut, 37 grade Celsius. Drojdia se faramiteaza intr-un castron. Se toarna amestecul peste drojdie si se amesteca, se adauga sarea, zaharul, cardemonul, oul si faina. Se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe marginile castronului. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, 30-40 de minute.
Intre timp se poate prepara umplutura: se amesteca untul, zaharul si scortisoara pana capata consistenta unei creme. Dupa ce aluatul a crescut se ia si se mai framanta cateva minute apoi se scoate pe banca de lucru si se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi, circa 20cm pe latime si 40 cm pe lungime. Umplutura se imparte de asemenea in doua si se ung foile. Se ruleaza apoi aluatul, ca la rulada si se taie bucati de aproximativ 2 cm latime. Se aseaza rulourile in forme intr-o tava, se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa la crescut 20-30 de minute. Se ung cu ou batut si se presara deasupra zahar-perle (nu merge cu zahar tos), nuca macinata sau fulgi de migdale. Nu stiu sigur daca exista zahar-perle sau zahar perlat in Romania, este insa ca zaharul tos, insa cu o granulatie mai mare. Se pun in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, in mijloc, pentru 8-10 minute. Dupa ce se scot din cuptor se lasa la racit sub un prosop de bucatarie.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.