Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

1

Pentru blatul cu nuci si ciocolata:
200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.

Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:
300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml + 100 ml).

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:
280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.

Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:
200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.

Mod de preparare: Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata. Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine. Turnati aluatul in forma unsa cu unt si dati-o la cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul devine ferm, dar nu prea uscat. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Pregatiti mousse-ul de ciocolata cu lapte. Aduceti 300 ml de frisca pana la punctul de fierbere. Turnati-o deasupra ciocolatei, asteptati cateva secunde si amestecati pana obtineti o crema ganache. Lasati crema sa se raceasca complet. Mixati frisca ramasa, apoi adaugati crema de ciocolata. Intindeti mousse-ul peste blatul de ciocolata. Dati la rece pana se intareste.

Pregatiti mousse-ul de cafea si mascarpone. Aduceti frisca pana la punctul de fierbere si turnati-o deasupra ciocolatei. Asteptati cateva secunde si amestecati pana obtineti o crema ganache. Lasati crema sa se raceasca timp de 1 ora. Mixati crema de branza mascarpone cu crema de ciocolata si cu cafeaua. Dati la rece pentru 1 ora. Scoateti crema din frigider si mixati-o putin. Intindeti crema deasupra mousse-ului de ciocolata. Dati la rece pana se intareste. Pregatiti glazura. Combinati smantana pentru frisca si cafeaua solubila. Aduceti amestecul pana la punctul de fierbere. Turnati amestecul deasupra ciocolatei, asteptati cateva secunde si amestecati cu o spatula pana obtineti o crema ganache. Amestecati cu grija, fara sa scoateti spatula din crema, sa nu introduceti aer. Turnati crema desupra prajiturii. Dati la frigider pentru mai multe ore, sa se intareasca bine toate straturile. Portionati prajitura si serviti cu placere. Poftă bună!

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

1
DorohoiNews.ro, 08-12-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro