Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

0

Ingrediente:
Pentru foi

10 albusuri
1 varf cutit sare
200 g zahar
300 g nuca macinata fin
100 g faina

Pentru crema
10 galbenusuri
300 g unt gras 80% – moale / la temperatura camerei
150 g zahar
1 lingurita pasta vanilie / esenta naturala de vanilie
100 g nuca macinata

Pentru Krantz:
100 g miez nuca
100 g zahar

Mod de preparare: Am pus albusurile intr-un bol, am adaugat putina sare si am inceput sa mixez pana am obtinut o spuma alba, apoi am adaugat zaharul treptat (in 3-4 transe) si am mixat pana cand acesta s-a dizolvat. In momentul in care am obtinut o bezea tare si lucioasa am incorporat treptat nuca macinata, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus. Am pus apoi si faina cernuta, presarand-o in ploaie. Amestecam usor, astfel incat bezeaua sa ramana pufoasa. Am pus jumatate din compozitie in tava mare a cuptorului (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt si am copt prima foaie in cuptorul preincalzit la 180° in jur de 15 minute. Am procedat la fel si cu restul compozitiei. Cand foile s-au racit am indepartat hartia de copt cu grija sa nu le rup si le-am taiat in jumatate si am obtinut 4 foi de 30*20 cm.

Pregatirea cremei. Am amestecat galbenusurile cu zahar si le-am pus la bain-marie (baie de aburi), la foc mic. Trebuie ca vasul cu galbenusuri sa nu intre in contact cu apa din  vasul de jos, altfel galbenusurile se vor coagula si nu va doriti asta. Cat timp acestea stau la bain-marie am amestecat permanent. Nu am reusit sa fac poza la acest lucru, caci nu ma pot poza singura in tomp ce amestec in oala. Le-am tinut pe foc pana in momentul in care au capat consistenta ca a unei smantani groase – daca aveti termometru veti observa ca temperatura este de 65 grade. Daca nu aveti termemotru va dau ca timp orientativ 5-6 minute. Am luat de pe foc, am adaugat pasta de vanilie, am amestecat bine, apoi am acoperit cu o folie alimentara (direct pe crema – ca sa nu faca pojghita) si am lasat-o sa se raceasca complet. Am mixat untul pana a devenit ca o spuma, apoi am incorporat treptat in el crema de galbenusuri racita. Am pus apoi si nuca macinata si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Cand am terminat operatiunea am pus crema in frigider.

Pregatirea nucilor caramelizate. Am pus zaharul intr-o cratita pe foc. In momentul in care acesta s-a topit si avea culoarea aurie am pus miezul de nuca. Am amestecat astfel incat toate sa fie acoperite de caramel, apoi am luat de pe foc si am turnat nucile cu caramel pe o hartie de copt cerata. Am asteptat sa se raceasca, apoi le-am zdrobit cu un sucitor. Puteti sa le pisati cu un ciocan de snitele. In acest moment am putut asambla prajitura. Am pus prima foaie si am acoperit cu crema. Am impartit crema in asa fel incat sa pun cantitati egale intre foi si sa imi ajunga o cantitate mica, dar suficienta, sa ung ultima foaie, cea peste care presar nuca caramelizata. Am pus peste crema o foaie, iar crema si am continuat pana am terminat foile si crema in strat subtire. Am presarat uniform nucile caramelizate peste ultima foaie unsa cu crema si am lasat prajitura in frigider peste noapte. Am taiat-o a doua zi.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

0
DorohoiNews.ro, 23-12-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro