Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

prajitura

Ingrediente:
Pentru blat cu vanilie:
4 oua
1 varf cutit de sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita pasta de vanilie sau 1/4 lingurita esenta vanilie naturala
70 g faina
30 g amidon

Pentru blat cu cacao:
4 oua
1 varf cutit de sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
cateva picaturi esenta rom / coniac
50 g faina
30 g amidon
20 g pudra neagra de cacao

Pentru crema de ciocolata:
250 g ciocolata neagra
120 g ciocolata cu lapte
50 g unt
300 ml smantana pentru frisca min 30% grasime
3 linguri lapte
1/2 lingurita scortisoara
2 lingurite lichior de portocale

Pentru decor:
fulgi de ciocolata neagra si alba sau decoruri din zahar

Mod de preparare: Am pornit cuptorul pe ventilatie la 180°C, apoi am mixat ouale cu un varf cutit de sare, zaharul tos si cel vanilat timp de 5 minute, la viteza mare. Ouale si-au dublat volumul si au devenit cremoase. Am adaugat pasta de vanilie si am amestecat putin. Daca folositi esenta naturala sau alat esenta o puneti doar dupa ce adaugati faina. Am incorporat faina cernuta in prealabil si amestecata cu amidonul. Am pus aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si l-am copt 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cat timp s-a copt blatul cu vanilie am spalat paletele de la mixer si bolul, apoi am pus 4 oua intregi in vasul mixerului, am adaugat varf cutit de sare, zahar tos si zahar vanilat si am mixat 5 minute la viteza mare. Am incorporat faina cernuta cu amidon si praf de cacao (cacao in mod special pentru ca face bulgarasi), apoi am pus cateva picaturi de esenta de rom si am amestecat. Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si l-am copt 15 minute. Cat timp s-a copt blatul cu cacao am inceput sa pregatesc crema de ciocolata. Am pus la topit la baine-marie ciocolata cu 3 linguri lapte. Cand s-a topit ciocolata am luat-o de pe foc, am pus untul si am amestecat, am adaugat scortisoara si lichiorul de portocale, apoi am turnat treptat smantana pentru frisca mixand la viteza medie spre mare. Am continuat acest lucru pana am terminat smantana pentru frisca. Am lasat blaturile sa se raceasca, apoi le-am taiat in 3. Am folosit o linie pentru a le taia, astfel incat toate sa aiba aceeasi dimensiune. Am grupat blaturile astfel incat sa alternez culorile. Peste blatul alb am pus crema, apoi blat cu cacao, crema si iar blat vanilat. Peste blatul cu cacao am pus crema, apoi blat vanilat, crema si iar blat cu cacao. In concluzie obtinem 2 randuri de prajitura cu crema in strat subtire intre foi, dar avem grija sa pastram crema si pentru a le glazura. Am taiat cuburile de prajitura dupa 30 minute, dar nu am pus prajitura in frigider in acest timp. Am folosit fulgi de ciocolata pentru decor, dar voi puteti pune orice va place. Daca se intareste crema si nu se lipesc fulgii  sau alte decoruri puteti sa incalziti un cutit cu lama lata la flacara focului si il plimbati usor peste crema. Crema se va topi usor si puteti presara decorurile, ce se vor lipi in acest moment.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

prajitura
DorohoiNews.ro, 24-12-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro