Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
75 g zahar
125 g de unt moale (minim 82% grasime)
20 g zahar vanilinat
250 g faina
1 varf de sare
1 ou
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele uscate iar in mijlocul lor se face un gol (precum un crater) si se pune untul moale taiat cubulete si cu ajutorul degetelor vei incepe sa framanti acest aluat pana simti nevoia de adauga ceva lichid. In acel moment adaugi oul pe care l-ai batut usor inainte ca pentru omleta. Continui sa amesteci aluatul pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. Se pune aluatul obtinut intr-o folie alimentara si se da la rece (in frigider) pentru minim 2 ore. Dupa ce aluatul a stat la frigider pentru minim 2 ore, il scoti si il imparti in 3 bucati egale. Incepi sa lucrezi la prima bucata, dar pe celalalte 2 bucati le bagi din nou la frigider pentru a nu se inmuia. Intinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor iar grosimea acestuia ar trebui sa fie de cca 2-4 mm. Acum poti sa tai aluatul intins cu ce forme iti doresti (inimioare, stelute, dovleac, forma normala de biscuit patrati, cum iti doresti tu. Intr-o tava se pune foaie de copt pe care asezi biscuiti. Se dau la copt in cuptorul preincins la 200°C, iar in momentul in care introduci tava se seteaza la 170-180°C pentru cca 10 minute. Dupa 10 minute se scot si se aseaza pe un gratar pentru a se racori. La fel vei proceda si cu restul aluatului. Se pot decora cand s-au racit cu ciocolata topita. Biscuiti de casa se pot pastra pentru cca 2 saptamani in camara.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.