Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat:
350 g. ciocolata amaruie/lapte, rupta bucati
2 oua intregi
8 oua separate
350 g. zahar
200 g. migdale macinate
Pentru crema:
200 g. ciocolata alba, rupta bucati
200 g. unt nesarat
6 linguri frisca lichida
50 ml. lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu rom alb sau coniac)
Pentru glazura:
200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
250 g. unt nesarat
2 linguri de zahar pudra
Pentru fasia de ciocolata:
200 g. ciocolata amaruie/lapte
hartie pergament
Mod de Preparare: Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C. Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos: Tocati migdalele la robotul de bucatarie:Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua: Bateti albusurile spuma. Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri. Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita: acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute: Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic. Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie: Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul: Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita:Tineti crema cateva minute la frigider.
Taiati blatul in doua: Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece:Crema e o minunatie iar, ca s-o fac irezistibila mai adaugat inca o tableta de cioco alba.
Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul: Adaugati ciocolata topita la bain-marie: Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute: Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator: Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.