Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
8 oua
8 linguri apa
16 llinguri zahar
16 linguri faina
1 lamiie/portocala-coaja
1 praf copt
200ml lichid pentru insiropat blaturi
1l/kg de iaurt cu gust de piersici
6 foi de gelatina
100 g zahar
2 doze mari de compot de piersici
100ml lichid pentru foile de gelatina
Mod de Preparare: Se lasa ca 10 minute in tava, dupa care se scoate pe un gratar de buctarie sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, cu ajutorul unui ciutit se taie blatul pe orizontala de jur imprejur cu o aduncime de cel putin 2-3 cm. In acesta taietura se introduce un fir de ata subtire, se incruciseaza capetele si se trage cu atentie de ele, in asa fel incit blatul sa se imparta in doua. Partea care se observa ca este mai frumoasa si mai dreapta se lasa pentru parea superiaoara a prajiturii. Iar cea mai putin frumoasa se aseaza inapoi in tava si se insoropeaza amindoua cu cele 200ml de lichid. Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece. Lichidul se incalzeste max. 40°C si faile de gelatina bine stoarse se amesteca pe rind in lichidul cald pina se topesc. Daca cumva lichidul nu este destul de cald, sau se raceste intr-e timp si gelatina nu este fluida, sau nu pooate deveni fluida. Recipientul cu lichid+ gelatina se introduce in alt recipiend cu apa calda si se amesteca pina ce gelatina devine lichida. Iaurtul se amesteca cu zaharul si cu gelatina si se pune pentru 10 min. la congelator. Se scoate se amesteca si jumatate se toarna peste blatul din tava. Se aseaza piersicile deasupra si se acopera cu restul cremei de iaurt. Deasupra se aseza a doua jumatate de blat si totul se introduce la frigider pentru cel putin 3 ore.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.