Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru alatul simplu:
2 oua
90 gr zahar
60 gr smantana
110 gr faina
1 lingurita de praf de copt
un praf de sare
50 gr unt
Pentru aluatul cu ciocolataa:
2 oua
90 gr zahar
60 gr smantana
110 gr faina
1 lingurita de praf de copt
un praf de sare
50 gr unt
100 gr ciocolata neagra
Pentru pralinatul crocant:
50 gr ciocolata cu lapte
60 gr de praline
50 gr clatite dantelate
10 gr unt
Pentru glazura cu migdale:
40 gr migdale crude, fara coaja
160 gr ciocolata cu lapte
1 lingura de ulei floarea soarelui
Mod de Preparare: Amestecati ouale cu zaharul. Incorporati smantana si amestecati. Adaugati faina, praful de copt si sarea. In cele din urma, incorporati si untul topit. Dati deoparte.
Aluatul cu ciocolata: Repetati pasii de preparatul anterior, dar topiti untul cu ciocolata inainte de a-l incorpora in amestec. Amestecati bine si lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 165° C. Ungeti cu unt forma de chec. Folosind doua linguri, introduceti alternativ o lingura de aluat simplu si una de aluat de ciocolata, in tava de copt. In cele din urma, faceți „valuri” deasupra cu o spatula au o furculita, pentru a amesteca cele doua aluaturi. Introduceti la cuptor pentru 50 de minute la 165° C. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.
Baza crocanta de praline: Topiti ciocolata si amestecati-o cu pralina. Zdrobiti clatitele dantelate si amestecati-le cu amestecul de ciocolată + pralina pana obtineti un aluat. Adaugati untul topit si amestecati bine. Dupa ce checul s-a racit, taiati partea care iese din forma, cu ajutorul unui cutit zimtat.
Scoateti din forma. Puneti hartie pergament pe fundul tavii si puneți din nou checul. Întindeti crocantul deasupra si neteziți cu o lingura. Puneti la congelator 15 minute.
Glazura de ciocolata cu migdale: Asezati migdalele crude pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 15 minute. Lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le grosier. Topiti ciocolata. Adaugati uleiul si amestecati. Puneti si migdalele zdrobite si amestecati. Scoateti din forma si puneti checul pe un gratar cu partea taiata in jos. Acoperiti cu glazura si lasati sa se raceasca timp de 15 minute pentru a se intari. Taiati felii si savurati!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.