Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
220 g de sfecla rosie cruda (rasa pe razatoarea mare)
3 oua
150 g de zahar
150 g de zahar brun
180 g de faina
300 ml de ulei
150 g de nuca tocata
O lingurita cu scortisoara
Un plic cu praf de copt
O lingurita cu esenta de vanilie
Sare
Un cub de unt
250 g ce crema de branza (la temperatura camerei)
200 g de zahar pudra
100 g de unt (la temperatura camerei)
Mod de Preparare: Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam praful de copt si scortisoara si amestecam bine. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam zaharul si zaharul brun si batem cu mixerul, la viteza mare, pana cand sunt bine amestecate. Adaugam ouale si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem un amestec omogen. Adaugam amestecul de ingrediente uscate (faina, sare, praf de copt si scortisoara), sfecla rosie, nucile tocate si esenta de vanilie. Amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizarea completa. Incalzim cuptorul. Pregatim o tava cu dimensiunile de 20x25 cm, pe care o ungem cu jumatate din cubul de unt. Aranjam apoi hartie de copt si o ungem cu untul ramas. In aceste fel vom putea scoate foarte usor prajitura din tava, dar vom indeparta cu usurinta si hartia de copt. Turnam compozitia pentru prajitura cu sfecla rosie. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 45 de minute, apoi reducem focul si o mai coacem 20 de minute. Cand prajitura cu sfecla rosie este rumenita si trece testul scobitorii, o scoatem din cuptor. Scoatem desertul din tava si indepartam hartia de copt si il lasam sa se raceasca complet.
Pregatim glazura – punem crema de de branza peste unt si adaugam zaharul pudra. Amestecam usor, cu o spatula, cat sa incorporam putin zaharul. Batem bine glazura, cu ajutorul mixerului, pana cand zaharul se topeste si obtiem o crema tartinabila, lucioasa si fina. Cand prajitura este complet racita, punem deasupra glazura si o intindem uniform. Portionam si ornam cu nuca sau coaja rasa de portocala. Servim (cu extra glazura).
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.