Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
150 g ciuperci Shiitake
150 g ciuperci Cremini
150 g hribi
1 lingura de ulei de masline
100 g unt, plus 1 lingura
1 cana ceapa tocata
1 morcov tocat
cateva fire de cimbru proaspat, plus 2 linguri de cimbru tocat
sare si piper proaspat macinat
2 cani praz tocat, partea alba si partea verde
2 linguri faina
1 cana vin alb (200 ml)
1 cana frisca lichida neindulcita
2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de Preparare: Pentru a curata prazul, se curata de frunzele exterioare si de radacina si se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala sub apa la robinet. Asa se poate spala mai usor de pamantul dintre frunze. Ciupercile se sterg cu un servet umed. Se separa coditele de palarii si se toaca coditele. Palariile se feliaza in felii de aprox 1/2 cm. Intai se face supa: intr-o oala se incinge uleiul de masline si 1 lingura de unt. Se adauga coditele de la ciuperci, ceapa, morcovul, crengutele de cimbrul, 1 lingurita de sare si piper proaspat macinat. Se calesc 10-15 minute pana cand se inmoaie. Se adauga 1 litru si jumatate de apa, se da focul mic si se fierbe 30 minute neacoperit. Se strecoara prin sita si se da deoparte. Ar trebui sa aveti cam 1 litru de supa. In alta oala se topeste untul si se adauga prazul. Se calesc aprox 15 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Se adauga palariile feliate de la ciuperci si se calesc inca 10 minute pana cand incep sa se rumeneasca. Se adauga faina si se caleste 1 minut. Se stinge cu vinul si se fierbe alt minut, mestecandu-se bine fundul oalei. Se adauga supa si cimbrul tocat, sare si piper si se fierbe 15 minute. Se adauga frisca lichida, patrunjelul si se gusta de sare si piper, tinandu-se calda fara sa fiarba.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.