Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Musaca de cartofi cu carne tocata de porc,smantana si cascaval.Un preparat gustos cu o reteta simpla pas cu pas.Astazi pregatim musaca greceasca,varianta cea mai populara de musaca care de altfel s-a impus si in gastronomia romaneasca.
INGREDIENTE
-8 buc cartofi fierti feliati
-850 g carne tocata de porc
-250 g cascaval ras
-500 g rosii pasate
-2 buc ceapa tocata
-2 buc oua
-200 ml smantana pentru gatit
-75 ml ulei
-5-6 catei usturoi pisat
-1 lingurita boia afumata
-1 lingurita fulgi de chili optional
-patrunjel
-dupa gust sare si piper
MOD DE PREPARARE
Punem uleiul intr-o cratita la foc potrivit. Cand acesta este incins,adaugam usturoiul pisat sau dat pe razatoarea mica si ceapa tocata.
Adaugam putina sare dupa care amestecam. Lasam ceapa cu usturoiul sa se caleasca pentru 2-3 minute.
Adaugam boiaua afumata si fulgii de chili. Amestecam totul foarte bine.
Adaugam carnea tocata de porc si lasam sa se gateasca totul timp de aproximativ 10 minute sau pana cand o sa scada apa in totalitate.
Adaugam rosiile pasate si amestecam totul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam totul la foc pentru 5 minute tim in care amestecam ocazional.
Luam cratita deoparte si adaugam patrunjelul tocat. Amestecam totul si trecem la pregatirea amestecului de oua cu smantana si cascaval.
Musaca de cartofi cu carne tocata de porc mod de preparare
Batem ouale si le amestecam cu smantana si cascavalul ras.
Condimentam cu sare si lasam castronul deoparte.
Trecem la formarea straturilor si avem nevoie de o tava unsa cu grasime.
Asezam primul rand de cartofi fierti feliati.
Punem jumatate din cantitatea de carne si o distribuim pe toata suprafata cartofilor.
Asezam al doilea strat de cartofi fierti.
Punem carnea ramasa si o distribuim usor fara a deranja stratul de cartofi.
Asezam ultimul strat de cartofi.
Adaugam ouale batute cu smantana si cascaval ras.Distribuim amestecul pe toata suprafata.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 C pentru aproximativ 35 de minute.Pofta buna!
O alta reteta de musaca,de aceasta data cu vinete si carne tocata de vita.
Cum se serveste aceasta musaca cu cartofi fierti
Acest deliciu se poate servi cald sau rece insa pentru aspect si evidentierea straturilor de cartofi si carne tocata,va recomand sa o portionati rece.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.