Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 pahar de ulei
1 pahar de apa minerala
1 pahar de zahar tos
2 pahare de faina
1 plic de praf de copt
4 linguri de gem (am folosit de caise)
1 plic de zahar vanilat
1 lingurita de coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare: Eu am folosit un pahar de 150 ml pentru ca am avut o forma mica de chec; pentru o tava normala trebuie folosit un pahar de 200 ml la masurarea ingredientelor.
Se amesteca totul si rezulta o compozitie moale care se pune in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc potrivit sa se coaca. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor si se mai lasa 10-15 minute sa se racoreasca in forma, apoi se scoate pe un fund din lemn.
Crema: un pachet de margarina la temperatura camerei se mixeaza spuma cu 300 g zahar pudra. Dupa ce zaharul s-a omogenizat se adauga cate putin zeama de la o portocala si se amesteca de data asta cu o furculita, in aceeasi directie mereu, ca la maioneza, ca sa nu se taie. La urma se taie bucatele mici cateva felii de portocala si se amesteca prin crema.
De la checul racit complet se taie "capacul", se intinde crema (mie mi-a ajuns pentru doua checuri mici) apoi aveti doua variante de decor:
- "capacul" checului se faramiteaza si se presara peste crema
- daca va iese checul mai uleios - asa ca la mine - si nu puteti faramita "capacul", direct pe crema turnati o glazura de zahar ars, de caramel, de ciocolata, sau asa cum am facut eu, aplicati un strat de fulgi de nuca de cocos.
Apoi puteti portiona in felii, sau in prajituri patrate ori dreptunghiulare, dupa dorinta. Iese asa de gustos, datorita bucatilor de portocala (dar pot fi orice fel de fructe - capsuni, caise, piersici, kiwi - orice fruct aromat care schimba gustul cremei de margarina) incat nici nu veti mai sti ca a fost o prajitura de post!
Adina va doreste Posta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.