Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
2 galbenusuri
400 g faina alba
100 ml apa minerala
200 ml iaurt gras
un praf de sare
Pentru impachetat:
175g margarina unirea
30 g faina
Mod de Preparare: Intr-un bol punem cele 2 galbenusuri, iaurtul, praful de sare, apa minerala si faina cernuta. Amestecam si framantam pana iese un aluat neted, ca de paine, pe care il impartim in doua. Din margarina ce a stat la temperatura camerei si cele 30g de faina facem o crema frecand cu o lingura margarina si incorporand treptat faina. Lasam crema de margarina la o parte si luam o bucata de aluat. O intindem intr-un patrat, nu prea subtire si ungem cu o parte din crema de margarina.
Apoi facem cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului. Apoi pliem catre mijloc, incepand cu colturile. De fiecare data suprapunem cu partea opusa celei pliate. Cand am terminat de impachetat, luam o folie si punem aluatul pe ea cu partea impachetata in jos, impachetam folia si dam la frigider pentru 15 minute. Cat primul aluat sta la frigider, ne vom ocupa si de cea de a doua foaie, procedand la fel. Dupa 15 minute. scoatem de la frigider aluatul, il punem pe planseta de lucru, de data asta cu plierile in sus, repetand operatiunea. Dupa cea de-a doua operatiune, se tine iarasi la frigider 15 minute.
Pentru umplutura: mere, zahar, scortisoara si pesmet de biscuiti. Am intins prima foaie de aluat, pe mijloc am pus jumatate din compozitia cu mere, am facut taieturi aproximativ egale pe ambele laturi iar fasiile rezultate, le-am impletit peste umplutura de mere. La fel am procedat si cu a doua foaie. Le-am pus intr-o tava, le-am uns cu ou batut si am dat la cuptorul incins de dinainte, pana s-au rumenit frumos.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.