Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
175 gr faina+ pentru framantat
85 gr unt rece
1 lingura zahar
un praf de sare
2 galbenuse
2 linguri apa
100 gr zahar
140 gr unt moale
1 ou + 2 albusuri
100 gr migdale macinate
50 gr faina
4 piersici
gem de prune (optional)
zahar pudra
Mod de Preparare: Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios. Pe urma, am adaugat un galbenus si o lingura de apa si am framantat cu mana, apoi celalalt galbenus si o lingura de apa. Aluatul obtinut, l-am tinut la rece pana ce am pregatit umplutura. Am batut oul cu albusurile si zaharul, spuma. Apoi am adaugat untul moale si am amestecat energic. Pe urma am adaugat migdalele macinate si faina. Am scos aluatul de la rece, am intins si am asezat intr-o forma de tarta dreptunghiulara, cu hartie de copt. Deasupra am mai asezat o hartie de copt si am pus boabe de fasole. Am copt aluatul cca 10 min, apoi am scos din cuptor. L-am uns cu gem de prune si am turnat umplutura. Deasupra am asezat piersicile taiate felii subtiri, apoi am introdus la cuptor pentru inca 20 - 30 minute. Deasupra s-a colorat usor auriu, de acolo am stiut ca este gata tarta. Dupa racire am pudrat cu zahar. Delicioasa!!!!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.