Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
Baza de biscuiti:
200 gr biscuiti (tip Petit Beurre)
80 gr de unt
Mousse cu ciocolata alba:
3 galbenusuri
40 gr zahar
200 ml lapte
2 foi de gelatina
170 gr de ciocolata alba
200 ml de smantana lichidă (30% grasime)
Mousse de zmeura:
400 gr zmeura (proaspata sau congelata)
100 gr de zahar
4 foi de gelatina
400 ml smantana lichida (30% grasime)
Decor:
370 gr de gem de zmeura
24 bucati zmeura proaspata
frunze de menta
Mod de Preparare:
Baza de biscuiti: Faramitati biscutii in pulbere fina. Adaugati untul topit si amestecati bine. In partea de jos a tavii sau cercului, puneti o foaie de hartie de copt. Turnati amestecul de biscuiti si intindeti pentru a obtine un strat uniform și compact. Puneti in frigider.
Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba: Puneti foile de gelatina in apa rece. Se freaca galbenusurile cu zahar. Apoi adaugati laptele si amestecati bine. Puneti pe foc si amestecati constant cu o lingura de lemn. (Aceasta este crema de vanilie). Se amesteca pana cand crema se ingroașa usor (degetul trebuie sa lase o dunga pe lingura). Poate dura intre 10-15 minute. Luati de pe foc crema si adaugati gelatina scursa bine. Se amesteca apoi se adauga ciocolata alba taiata in bucati. Se amesteca pana se incorporeaza si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aprox 20 de minute. Apoi puneti smantana dvs. in crema, batand-o repede cu mixer electric. Adaugati-o la crema de ciocolata alba, amestecand usor. Se toarna acest amestec peste baza de biscuiti si se pune in frigider cel putin 3 ore.
Mousse-ul de zmeura: Puneti foile de gelatina in apa rece. Intr-o craticioara puneti zmeura si zaharul si amestecati. Lasati pe foc mediu, amestecand ocazional timp de aproximativ 5 minute. Filtrati continutul pentru a elimina samburii si pulpa. Se adauga foile de gelatina in sosul inca fierbinte si se amesteca bine. Bateti smantana lichida - atentie trebuie sa fie rece. In timp ce ametecati adaugati coulisul de zmeura cald. Opriti si daca mai e nevoie amestecati usor cu o spatula. Se toarna spuma rezultata peste mousse-ul de ciocolată alba si niveleaza bine partea de sus. Se pune din nou la rece timp de 3 ore.
Decorul: Incalziti gemul de zmeura timp de 1 minut in cuptorul cu microunde. Apoi filtrati pentru a indeparta pulpa si semintele. Apoi turnati gemul peste mousse de zmeura si rotiti forma pentru a distribui uniform gemul. Daca exista neuniformitati, le puteți ascunde prin decorare. Apoi se raceste 45 de minute. Aranjati zmeura proaspata pe marginea tortului. De asemenea, puteti pune frunze de menta intre zmeura.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.