Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
500g carne de porc (pulpa, muschi, gulas)
3 fire ceapa verde
1 catel de usturoi
1 lingurita rasa de boia dulce
½ lingurita piper macinat
1 varf lingurita de sare
1 varf lingurta seminte de chimen
1 lingura sos de soia
3 linguri ulei de masline
1 lingurita ghimbir uscat (optional)
Pentru chiftelute:
200g orez
2 fire ceapa verde
2 linguri marar proaspat tocat
2 oua
4 linguri seminte de susan
½ lingurita piper
1 lingurita rasa de boia dulce
½ lingurita sare
1 lingura sos de soia
Ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
Mod de Preparare: Am taiat carnea bucati mai mici, dupa care le-am amestecat cu 1 varf linguita de sare. Intr-o tigaie de teflon am incins 3 linguri de ulei de masline dupa care am adaugat bucatile de carne si le-am lasat la rumenit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu. Intre timp, intr-o oala cu apa clocotita si un praf de sare am adaugat orezul spalat bine. L-am lasat pentru aproximativ 10 minute si am avut grija sa nu se sparga. Dupa fierbere, l-am strecurat si l-am trecut printr-un jet de apa rece. Peste carne, am adaugat usturoiul maruntit si ghimbirul, am lasat pentru 2 minute la rumenit dupa care am adaugat ceapa verde tocata marunt. Dupa 2 minute am pus toate condimentele astfel: 1 lingurita rasa de boia dulce, 1/2 lingurita piper, 1 varf lingurita chimen si 1 lingura cu sos de soia. Am amestecat bine pana ce fiecare bucatica de carne a fost cuprinsa de amestecul de condimente, am lasat putin la sfarait dupa care am adugat 1 ceasca cu apa. Am acoperit si am lasat totul la foc mic pana cand nu a mai ramas pic de apa. Orezul fiert și răci l-am amestecat cu 2 oua, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 4 linguri seminte de susan, 1 lingurita rasa boia dulce, 2 linguri marar proaspat tocat marunt, 1 lingura sos de soia si cele 2 fire de ceapa verde tocate marunt. Chiftelutele le-am facut astfel: intr-o tigaie de teflon am adaugat 4 linguri de ulei dupa care am adaugat cu ajutorul unei linguri, gramajoare de orez. Dupa cateva secunde de sfarait, le-am turtit putin si le-am lasat la rumenit pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Am completat cu ulei in cazul in care nu mai aveam in ce sa le rumenesc. Chiftelutele le-am aranjat frumos pe o farfurie cu un prosop de hartie sub ele.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.