Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru aluatul fraged:
350 g. faina
120 g. zahar pudra
1 praf sare
220 g. unt
1 galbenus
Pentru umplutura:
750 g. prune
1 albus batut
3 oua
250 g. smantana
100 g. zahar
1 lingurita cu varf scortisoara
125 g. alune sau nuci macinate
1 lingura amidon
2 linguri zahar pudra
Mod de Preparare: Se face un aluat din faina, zahar pudra, sare, unt taiat bucatele si galbenus. Se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Aluatul se intinde pe o tava unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt, si se inteapa cu o furculita, pentru a se coace uniform. Se coace 12 minute. Se lasa sa se raceasca si se unge cu albusul batut. Se spala prunele, se scot samburii; se taie jumatati sau sferturi. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca impreuna cu smantana, scortisoara, nucile si amidonul. Se adauga albusurile batute. Pe aluat se aseaza prunele si apoi glazura. Se coace 25-30 de minute.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.